* VERSIONE ITALIANA IN BASSO *
So we got to Thailand!The choice of the restaurant in this case has been really challenging. The Thai cuisine is one of the most appreciated by the Londoners, and the places where you can experience it are really many.
The first choice, after some online browsing, had been Heron, small Thai place in the basement of a pub near Edgware Road, where, according to most of the reviews, food is really great.
However, we decided to give up when they asked us for 50 pounds deposit to secure the telephone booking.
So, advised by a colleague of Sara, we went for Siam Central, in Fitzrovia. And, considering the outcome, we can say it was not a bad choice at all :)
With us in this adventure Nicole and Hayden, loyal guests, Mandy, already with us for the Chinese dim sum and Dario, nice couchsurfer passing by London.
We started with grilled and fried seafruits and fishes: prawns, squid, salmon, spicy fishcake. Portions were not very generous but really tasty!
Thai curries, on the other hand, were the most popular mains: green curry with prawns, red curry with duck and massaman curry with chicken. More or less spicy, but equally good.
Mandy, instead, chose pineapple fried rice: also very good and particularly scenographic, served inside a pineapple shell.
To digest, nice stroll down to Southbank where we realized we hadn't had a dessert yet, and we fixed this with cakes, cannoli, churros from the market.
So, another nice foodie Saturday for our London Food World Tour.
And our trip is still on. Next week we'll be in Malaysia. Don't miss out!
* ENGLISH VERSION ABOVE*
E cosi' eccoci arrivati anche in Thailandia!La scelta del ristorante in questo caso e' stata davvero ardua. La cucina Thailandese e' una delle piu' amate dai londinesi, e i posti dove poterla provare sono davvero tanti.
La prima scelta, dopo un po' di ricerche online, era stata Heron, piccolo locale Thailandese nel sottoscala di un pub vicino Edgware Road dove, a quanto dicono la maggior parte delle recensioni, il cibo e' davvero ottimo.
Abbiamo pero' deciso di desistere quando ci hanno chiesto 50 sterline come garanzia della prenotazione telefonica del tavolo.
Invece, consigliati da un collega di Sara, abbiamo deciso di fermarci a Siam Central, a Fitzrovia.
E, visto l'esito, possiamo dire di non aver sbagliato :)
Ci hanno seguito in quest' avventura Nicole e Hayden, ospiti sempre piu' affezionati, Mandy, gia' con noi per il dim sum cinese, e Dario, simpatico couchsurfer a Londra di passaggio.
Abbiamo cominciato con un antipasto di pesce e frutti di mare arrosto e fritti: gamberi, calamari, salmone e tortino di pesce piccante. Non particolarmente abbondante, ma veramente gustoso!
Per i piatti principali i piu' gettonati sono stati i curry thailandesi: green curry ai gamberi, red curry di anatra e massaman curry di pollo. Piu' o meno piccanti, ma tutti buonissimi.
Mandy invece ha scelto un riso fritto all'ananas, anch'esso molto buono e particolarmente scenografico, servito all'interno di meta' ananas scavato.
Per digerire passegiata fino a Southbank dove, per riprenderci dalla fatica, ci siamo rifocillati con torte, cannoli e churros.
Dunque un altro Sabato all'insegna del buon cibo per il London Food World tour.
E il nostro viaggio non finisce qui. La prossima settimana arriveremo in Malesia. A presto!
From left to right: Mandy, Nicole, Sara, Salvatore, Dario, Hayden // Da sinistra a destra: Mandy, Nicole, Sara, Salvatore, Dario, Hayden |
Fish and seafruits starters // Antipasto di pesce e frutti di mare |
Green curry |
Red curry |
Mandy with her pineapple fried rice // Mandy con il suo riso fritto all'ananas |
Mandy & churros |
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