Sunday, July 12, 2015

God Bless Scrambled Eggs!


* VERSIONE ITALIANA IN BASSO*


It has NOT been easy to decide where to do the USA stop of the London Food World Tour. American style diners aren't a rarity in London, but they are very similar to one another, as it is often the case with big anonymous chains.

Anyway, after a looooot of research online, we stumbled upon this tiny little independent restaurant near Richmond: Pickle & Rye. The owners, Val and her husband Alex, are both from the USA. We chatted with Val on Facebook to book our table and she seemed very nice.

We got there on Saturday for brunch in a big group of 10 and the experience we had was even better than expected. Val was an excellent host; she took the time to explain to us the gems of the menu: among the others, New York Style Salt Beef Reuben, New York Scramble, Homemade Baked Beans, Blueberry Pancakes with maple syrup and smoked bacon. 

Everything was very good and you could really feel the high quality of the ingredients. 

Giovanna was surprisingly pleased with the combination of sweet and salty flavours of her pancakes. Even more surprised than her was Hayden when learning that she had lived her entire life without ever trying peanut butter till that moment. And she liked that too, in the shape of a super tasty peanut butter and berry jelly cake that Val offered us, together with a triple chocolate brownie.

After brunch, a long walk along the Thames and a sunny, boozy stop at The Blue Anchor pub, were the perfect conclusion of our lovely summery London Food World Tour day.


* ENGLISH VERSION ABOVE*



Non e' stato facile decidere dove fermarsi per la tappa statunitense del London Food World Tour. I diner americani non sono certo una rarita' a Londra, ma sono un po' tutti uguali, come spesso capita con le grandi e impersonali catene di ristoranti.

Comunque, dopo una luuuunga ricerca online, abbiamo scovato questo piccolo grazioso ristorante indipendente vicino Richmond: Pickle & Rye. I proprietari, Val e suo marito Alex, sono entrambi statunitensi. Abbiamo chattato con Val su Facebook per prenotare il tavolo e sembrava molto simpatica.

Siamo stati a Pickle & Rye sabato per il brunch, con un grande gruppo di dieci persone, e l'esperienza e' stata anche migliore di quanto ci aspettassimo. Val e' stata un'oste eccellente; ci ha spiegato con pazienza tutte le gemme del menu: tra le altre portate, New York Style Salt Beef Reuben, New York Scramble, Fagioli Arrostiti fatti in casa, Blueberry Pancakes con sciroppo d'acero e bacon affumicato. 

Tutto era molto buono e la qualita' degli ingredienti davvero apprezzabile.

Giovanna e' stata sorprendentemente contenta della combinazione di dolce e salato dei suoi pancakes. Anche piu' sorpreso di lei e' stato Heyden quando e' venuto a sapere che Giovanna aveva vissuto fino a quel momento senza aver mai provato il burro d'arachidi. E le e' anche piaciuto, sottoforma di una super saporita torta al burro di arachidi e marmellata ai frutti di bosco che Val ci ha offerto, insieme a un brownie al triplo cioccolato.

Dopo il brunch, una lunga camminata al bordo del Tamigi e una pausa soleggiata per una birra al pub The Blue Anchor, sono state la conclusione perfetta di una piacevole giornata in stile London Food World Tour. 

Pickle & Rye
New York Scramble
The Toronto 
Blueberry Pancakes with Maple Syrup and Smoked Bacon 
New York Style Salt Beef Reuben 
From left to right: Hayden, Nicole, Pia, Giovanna, Lauri, Kenneth, Sara, Desiree, Salvatore, Igor, Denis
Apple Crumble

Desi, Kenneth and Pia in a very spontaneous pose

1 comment:

  1. Thank you Sara and crew for making our weekend! So exciting to see a group of people so passionate about trying new foods. Look forward to reading about your future world tour dishes! Many thanks! -Val Minor, owner at Pickle & Rye

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